Možnosti expandování logistické firmy do zemí východní Evropy - Nekutová, Marcela (Univerzita Pardubice, 2007)
Cílem bakalářské práce je stručná analýza některých faktorů, které ovlivňují možnosti expandování logistické firmy do zemí východní Evropy. Teoretická část práce popisuje a definuje základní pojmy. Další část práce je zaměřena na charakteristiku logistické firmy a zhodnocení jejího postavení na trhu, stručný popis cílů a strategie, finanční situace a organizační struktury, včetně nástrojů, kterými disponuje a které jsou její výhodou při vstupu na zahraniční trh. Cílem třetí části je stručná charakteristika a zhodnocení ekonomických faktorů trhů zemí střední a východní Evropy, které jsou zaměřeny především na zhodnocení ekonomické situace a tendencí, zahraničního obchodu a rizik daného trhu. Poslední část bakalářské práce se zabývá možnostmi rozšíření obchodních vztahů, tedy popisem forem, jakými firma může vstoupit na zahraniční trh, výhodami a nevýhodami jednotlivých forem, včetně rizik, které dané formy skýtají.
The possibilities of expanding of the logistic company to the eastern European countries
Keywords: Logistika; zahraniční obchody; Trhy; logistické firmy; Obchodní vztahy