Analýza klastrové politiky aplikované v ČR - Fofová, Zdenka (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce se zabývá klastrovou politikou, která je aplikovaná v České republice. V teoretické části práce jsou objasněny základní pojmy klastrové politiky, význam klastrů jako determinantů regionálního rozvoje a uvedeny příklady úspěšných evropských klastrů. Praktická část je věnována analýze klastrové politiky aplikované v České republice, především jejím cílům, nositelům, nástrojům, monitoringu a měření efektivity. V závěrečné části jsou definována doporučení pro další vývoj klastrové politiky v ČR.
Analysis of cluster policy applied in the Czech Republic
Keywords: klastry; vliv klastrů; analýzy; klastrová politika; clusters; impact of clusters; analyses; cluster policy