Řízení rizik projektu - Činčalová, Simona; Pakosta, Jaroslav (MAGNANIMITAS, 2017)
Pomocí řízení rizik lze předejít nepředvídatelným katastrofám nebo komplikacím, na které by muselo být vynaloženo více zdrojů. Nicméně rizika musí být efektivně zvládnuta. Článek se zabývá řízením rizik jako důležitou součástí řízení projektu. V tomto článku jsou stručně popsány jednotlivé fáze řízení rizik projektu. Konkrétně identifikace rizika, analýza rizik, následná kvantifikace podle stupně rizika, vývoj reakce na riziko (hodnocení), kontrola a monitorování odezvy na riziko a závěrečné hodnocení. Metody a postupy řízení rizik se aplikují na projekt Implementace podnikového informačního systému. Na základě kvalitativní analýzy a hodnocení rizikových faktorů byly zpracovány návrhy na jejich odstranění. Článek ukazuje možné řešení v IT projektech.
Risk Management
Keywords: řízení rizik; řízení procesních rizik; informační systém podniku; risk management; process risk management; enterprise information system