Úloha radiologického asistenta při informovanosti pacienta před vyšetřeními magnetickou rezonancí a při jeho přípravě k vyšetření - Slezáková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato práce se zabývá úlohou radiologického asistenta především v oblasti informovanosti pacienta před vyšetřeními magnetickou rezonancí (MR). Bakalářská práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část objasňuje pojem radiologický asistent a dále se zaměřuje na základní princip magnetické rezonance, vyšetřovací postupy, výhody a nevýhody MR, kontraindikace k vyšetření a také jaká je příprava pacienta. V praktické části jsem pomocí dotazníku prováděla výzkumné šetření o informovanosti pacientů před vyšetřeními magnetickou rezonancí.
The role of radiological assistant in the awareness of the patient before and during its preparation for examination by magnetic resonance
Keywords: magnetická rezonance; radiologický asistent; informovanost; magnetic resonance; radiological assistant; awareness