Clostridium perfringens - Vaněk, Michal (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato práce se zabývá bakterií Clostridium perfringens. V práci je nejprve uvedena taxonomie rodu Clostridium, kterou následuje charakteristika a výskyt Clostridium perfringens. Dále je v práci zmíněna patogenita, průběh onemocnění, léčba a prevence.
Clostridium perfringens
Keywords: Clostridium perfringens; anaerobní bakterie; alfa toxin; enterotoxin; plynná gangréna; Clostridium perfringens; anaerobic bacteria; alpha toxin; enterotoxin; gas gangrene