Uložení a zajištění nákladu u vybrané přepravy zboží - Jašková, Viktória (Univerzita Pardubice, 2024)
Práce se zaměřuje na uložení a zajištění nákladu v oblasti silniční dopravy. Analyzuje faktory, které mají vliv na chování nákladu během přepravy a poukazuje na důležitost uložení a zajištění nákladu z hlediska bezpečnosti. Dále popisuje nejčastější způsoby zajištění nákladu a požadavky na jejich správné použití. Pro lepší pochopení dané problematiky je teoretická část doplňena praktickými příklady z reálných přeprav. Obsahem praktické části je analýza konkrétních přeprav, včetně dporučení autora a nárvrhů na jejich zlepšení
Storing and securing of cargo in selected transportation of goods
Keywords: zajištění nákladu; upínací pásy; bezpečnost přepravy; silniční nákladní doprava; cargo securing; lashing straps; transport safety; road freight