Školní informační systém - Šmíd, Josef (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se zabývá programovacím jazykem Java a databázovým systémem Oracle. Popisuje využití těchto technologií při tvorbě webových aplikací. Z pohledu Javy to je hlavně problematika servletů a Java Server Pages (JSP) a jejich kombinace. Dále je rozebrána otázka vhodnosti jednotlivých technologií pro různá zadání. Vše je demonstrováno na příkladu konkrétní webové aplikace – školního informačního systému. Jsou popsány jeho vlastnosti, funkce a způsob implementace. Popsáno je také běhové prostředí nutné pro spuštění webové aplikace napsané v Javě – projekt Apache Tomcat.
School information system
Keywords: Informační systémy; databázové systémy; Implementace; Programovací jazyky; Webové aplikace