Třicetiletá válka ve Znojmě - Kamenická, Kristina (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce si bere za úkol zpočátku co nejpřehledněji uvést do problematiky třicetileté války jako celoevropského konfliktu, se zvláštním přihlédnutím k dějinám Moravy. Hlavní pozornost je soustředěna k dějinám města Znojma, a to v celém průřezu dějinami třicetileté války v jejich jednotlivých fázích.
Thirty-Year War in the town of Znojmo
Keywords: Znojmo; třicetiletá válka; konfiskace; rekatolizace; švédská armáda; Thirty-Year War; confiscation; re-catholization; Swedish army