Využití anorganických solí pro akumulaci tepelné energie - Polednová, Hana (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato bakalářská práce představuje materiály, které mohou být použity pro akumulaci tepelné energie. Hlavní pozornost je zaměřena na anorganické sloučeniny, které mohou být využity jak v případě akumulace citelného tak i latentního tepla. Jsou zde také diskutovány nejdůležitější fyzikální a technické požadavky kladené na perspektivní materiály společně s příklady aplikací
Utilization of inorganic salts for thermal energy storage
Keywords: Akumulace tepelné energie; akumulace citelného tepla; akumulace latentního tepla. látky s fázovou změnou; Thermal Energy Storage; Sensible Heat Storage; Latent Heat Storage; Phase Change Materials