Středověké a raně novověké nálezy v Chrudimi-Štěpánkovy ul, čp. 97/I - Jičínský, Martin (Univerzita Pardubice, 2018)
Cílem této bakalářské práce je zpracovat archeologické nálezy, učiněné při záchranném archeologickém výzkumu na zahradě domu čp. 97/I ve Štěpánkově ulici. Dále se tato práce dotkne druhého hradebního pásma, kde přiblíží podobu části parkánové zdi, kvůli které byl tento archeologický výzkum proveden. Na závěr přiblíží vývoj této lokality pomocí ikonografických a kartografických pramenů.
Mediaeval and Early Modern Finds from the House No. 97/I in the Štěpánkova Street in Chrudim
Keywords: Chrudim; archeologie; parkánová zeď; hradba; vrcholný středověk; novověk; Chrudim; archaeology; Zwinger wall; stone wall; High Middle Ages; modern times