Politický cyklus v České republice - Kuba, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2017)
Cílem práce bylo určit existenci politicko-ekonomického cyklu v prostředí České republiky za posledních přibližně 15 let. V první části bakalářské práce jsou shrnuty obecné poznatky o teorii veřejné volby a politicko-ekonomickém cyklu. Druhá část se zabývá konkrétní analýzou vývoje ekonomiky a jednotlivých politických rozhodnutí v České republice, které jsou v souladu s uvedenými teoretickými koncepcemi.
Political business cycle in the Czech Republic
Keywords: teorie veřejné volby; politicko-ekonomický cyklus; volby; fiskální politika; HDP; nezaměstnanost; inflace; public choice theory; political business cycle; election; fiscal policy; GDP; unemployment; inflation