Studium přípravy nitroderivátů 4-methylchinolinu - Kotek, Ivan (Univerzita Pardubice, 2006)
Byly studovány možnosti přípravy substituovaných 4-methylnitrochinolinů. Bylo připraveno 8 látek, které byly popsány pomocí 1H NMR analýzy.
Study of preparation of nitroderivate 4-methylquinoline
Keywords: Skraupova reakce; chinolin; nitrace; substituce