Územní plánování jako přenesená nebo samostatná působnost obce - Lysoněk, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce se zabývá problematikou působnosti obce na úseku územního plánování. Vychází z historie, teoretického pojetí a právní úpravy územního plánování v ČR i některých dalších zemích, z obsahu pojmů samostatná a přenesená působnost obce a obsahuje pokus o naznačení směru, kterým by se měla ubírat nová právní úprava územního plánování v ČR.
Raumplannung als übertragene oder eigene Wirkungskreis der Gemainde
Keywords: územní plánování; stavební zákon; obce