Návrh a realizace konfigurace Windows Server 2008 R2 - Snovický, Michal (Univerzita Pardubice, 2013)
Cílem bakalářské práce je návrh konfigurace Windows Server 2008 R2 pro vzdělávací instituci a její následná implementace na virtuálním serveru. Práce objasňuje základní role serveru, jimž jsou DHCP, DNS, Active Directory, File Server a jejich instalace a konfigurace. V práci je též navržena struktura kontejnerů v Active Directory, struktura služeb a uživatelů v Group Policy.
Design and implementation of Windows Server 2008 R2 configuration
Keywords: Windows Server 2008 R2; DNS; DHCP; Active Directory; File Server; Group Policy