Optimalizace posypových okruhů zimní údržby v okrese Karviná po vybudování skládky posypového materiálu v Dolní Lutyni a jeho ekonomický přínos - Ulbrich, David (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá zimní údržbou pozemních komunikací v moravskoslezském kraji na území bývalého okresu Karviná. Cílem práce je efektivně začlenit novou skládku posypového materiálu v Dolní Lutyni do systému zimní údržby. Předpoklady pro její vznik jsou dva. Prvním předpokladem je absence skládky posypového materiálu v severní části okresu Karviná, druhým je plánované vybudování obchvatu Bohumína napojeného na dálnici D47. V diplomové práci je proveden návrh tras sypačů při provozu skládky, navrhnuta úsporná a účelná opatření její výstavby a ekonomické a časové zhodnocení zimní údržby při provozu skládky v Dolní Lutyni.
Spreadcircle optimalization of the winter road maintenance in the Karviná district after spreading yard erection in Dolní Lutyně and its economical contribution
Keywords: zimní údržba; posypové materiály; skládky; atrakční obvody; sypači