Simulace automatického provozu na trase metra B - Tischer, Erik (Univerzita Pardubice, 2017)
Diplomová práce se věnuje problematice automatického provozu metra na trase pražského metra B. V práci jsou analyzovány možnosti a specifika automatické provozu, včetně konkrétních příkladů použití této technologie na sítích metra ve světe. Práce se také věnuje použitým zabezpečovacím systémům s důrazem na systém CBTC. V práci je využito simulačního modelování v softwaru OpenTrack, pomocí kterého jsou prověřeny možnosti automatického provozu na trase B.
Simulation of automatic operation on metro line B
Keywords: metro; automatizace; simulace; CBTC; metro; automation; simulation; CBTC