Průtah silnice II/324 Pardubicemi v úseku třída Míru - Na Spravedlnosti - Chaloupka, Jan (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato práce je návrhem vhodného řešení průtahu silnice II/324 Pardubicemi, byla vypracována jako studie proveditelnosti stavby. Práce byla koncipována tak, aby zahrnovala všechny druhy dopravy (pěší, cyklisty, doprava v klidu, MHD, individuální automobilová doprava), včetně uspořádání křižovatek. Hlavní důraz byl kladen na bezpečnost a plynulost jízdy. Návrh se nezabýval pouze dopravou, ale také zelení. Při vypracování této práce bylo vycházeno z aktuálních legislativních a technických předpisů pro vypracování projektové dokumentace staveb.
Draf road II/324 of Pardubice in stage třída Míru - Na Spravedlnosti
Keywords: Pardubice; cyklostezky; Intenzita dopravy; průtah; dopravní komunikace; Zklidnění dopravy; bicycle paths; traffic intensity; draf roads; roads; calm tradic