Návrh úprav křižovatky silnic II/358 a III/3589 v Orli - Kutlvašr, Antonín (Univerzita Pardubice, 2022)
Předmětem této bakalářské práce je studie úpravy stykové křižovatky silnic II/325 a III/3258 v obci Orel u Slatiňan. Současný tvar křižovatky je považován za nevyhovující, a to kvůli odbočení vlevo ze silnice III/3258. Byla navržena varianta možného řešení, která by měla zvýšit kapacitu křižovatky, umožnit plynulejší odbočení vlevo a také zklidnění přímého úseku v obci.
Design adjustment crossroads II / 325 and III / 3258 in the Orel
Keywords: studie; miniokružní křižovatka; posouzení nehodovosti; styková křižovatka; study; capacity assessment; miniroundabout