Nelineární kapalinová chromatografie fenolů - Komers, David (Univerzita Pardubice, 1995)
Tato práce je věnována měření adsorpčních izoterem metodou frontální analýzy v chromatografickém systému s obrácenými fázemi. Jako mobilní fáze bylo použito směsí 10 až 40% methanolu ve vodě. Byly změřeny jednosložkové a dvousložkové izotermy fenolu a o-kresolu na koloně plněné oktadecylsilikagelem.
Nonlinear liquid chromatography of phenols
Keywords: kapalinová chromatografie; Chromatografie; izotermy; kapacitní faktor; fenol; o-kresol