Etnografie sportovních fanoušků - Welsch, Michal (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá sportovními fanoušky. Jedná se zejména o fanoušky hokeje v českém prostředí, konkrétně v Hradci Králové. Na základě jednání fanoušků v této společnosti se práce zaměřuje na koncept Habitu Pierra Bourdieu a na problémy, se kterými se v tomto prostředí můžeme setkat. Pomocí zúčastněného pozorování je poodhaleno zákulisí tohoto fenoménu. Pozorování také nastínilo každodenní situace sportovních fanoušků, kteří svůj život přizpůsobili sportovnímu fandění a dokázání Habitu sportovního fanouška.
Ethnography of sports fans
Keywords: sport; příběhy; habitus; hokej; násilí; sport; stories; habitus; ice hockey; violenc