Následky nadváhy a obezity u dětí - Kánská, Lucie (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce se zabývá problematikou dětské obezity. Uvádí zejména její zdravotní, psychické a sociální následky, okrajově pak příčiny a léčbu obezity u dětí. Těžiště práce tvoří kvalitativní typ výzkumu uskutečněný s učiteli prvního stupně základních škol. Cílem výzkumu bylo formou rozhovorů určit informovanost těchto učitelů o druzích pomoci obézním dětem nabízených školou a zjistit odlišnosti z hlediska psychiky, sociálních projevů a fyzických výkonů u obézních dětí oproti dětem bez známek obezity.
Consequences of Overweight and Obesity of Children
Keywords: dětská obezita; následky; obezita; školy; children obesity; consequences; obesity; school