Příprava a charakterizace β-glukosidáza senzitivního konjugátu amfotericinu B - Bílková, Eliška (Univerzita Pardubice, 2009)
Byl syntetizován a charakterizován nový cílený konjugát amfotericin B (AMB) - star poly(ethylenglykol) (sPEG) (AMB\dindex{4}-sPEG) obsahující molekulární spínač citlivý k β-glukosidázám (E.C.3.2.1.21). β-Glukosidázou katalyzované uvolňování AMB z polymerního nosiče bylo ověřeno \kur{in vitro} spektrofotometricky a pomocí HPLC.
Synthesis and characterization β-glukosidase sensitive conjugate of amphotericin B
Keywords: amphotericin B; ethylene glycol; polymer prodrugs; amfotericin B; ethylenglykol; polymerní léčiva