Měření deformací na součásti pomocí tenzometrického měření a ověření výsledků metodou MKP - Doutnáč, Jan (Univerzita Pardubice, 2010)
Cílem bakalářské práce je měření deformací na součásti pomocí tenzometrického snímače. Z naměřených výsledků výpočet napětí a ověření výsledků pomocí metody konečných prvků (pomocí software ANSYS). Nedílnou součástí bakalářské práce je zpracování teorie tenzometrického měření a metody MKP.
Measurement of deformation on the part through the strain gage and confirmation through the FEM.
Keywords: tenzometrické snímače; MKP; Napětí; deformace; nejistoty měření; diskretizace; tensometer sensing element; FEM; Stress; deformation; measurement uncertainty; discretization