Daňové úniky na dani z přidané hodnoty a opatření k jejich zamezení - Kozlová, Iva (Univerzita Pardubice, 2023)
Práce se zabývá problematikou daňových podvodů na dani z přidané hodnoty, popisu jednotlivých daňových úniků a rozboru zavedených legislativních opatření k jejich potlačení. Praktická část je zaměřena na shrnutí a zhodnocení dopadů zavedených opatření na tuzemské podnikatelské subjekty.
Tax evasions on value-added tax and measures to prevent them
Keywords: daň z přidané hodnoty; kontrolní hlášení; daňové úniky; daňový podvod; objektivní okolnosti; value added tax; control report; tax evasion; tax fraud; objective circumstances