Analýza finančního zdraví vybraného podniku - Beranová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá finanční analýzou teoreticky a následným využitím finanční analýzy v praxi. V této diplomové práci jsou zobrazeni finanční ukazatelé, které mohou být použity pro finanční řízení konkrétního podniku. Finančními ukazateli je zhodnocena společnost RECOSA Pardubice, s.r.o. Dále je provedena analýza makroprostředí, mikroprostředí a SWOT analýza. Na závěr diplomové práce je provedené zhodnocení a návrh jak řešit danou problematiku.
Analysis of the financial health in chosen company
Keywords: podniky; companies; finanční analýza; poměrové ukazatele; pyramidové ukazatele; výkaz zisků a ztrát; výkaz cash flow; financial analyse; index coefficients; pyramid coefficients; balance sheet; profit and loss; cash flow statement