Komunikace ve zdravotnictví aneb kdy se pacient cítí v pasti - Hubková, Gabriela (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce poukazuje na problematické situace pacientů, kteří vstupují do komunikace se zdravotníky ve zdravotnickém prostředí. První, teoretická část se zabývá pravidly komunikace mezi přicházejícím nemocným a zdravotnickým pracovníkem. Zaměřuje se na důležitost komunikace v obou směrech, profesionální přístup a uvědomění si lidských hodnot, v každé situaci. Druhá, průzkumná část mapuje kvalitu zdravotnické péče, kde a proč se pacienti setkávají s negativní komunikací ze strany zdravotníků. Jak negativní komunikační zážitek ze zdravotního prostředí ovlivní pacienty do budoucna, jaká mají k dispozici řešení.
Communication in healthcare, or when the patient feels trapped
Keywords: komunikace; lékaři; nemocniční prostředí; pacienti; vliv; vnímání; zdravotničtí pracovníci; zdravotníci; communication; doctors; hospital environment; patients; influence; perception; healthcare workers; paramedics