K informatizácii verejnej správy vo svete a na Slovensku - Šebová, Miriam; Kmecová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2006)
Článok objasňuje hlavné procesy informatizácie verejnej správy v krajinách Európskej únie a vo svete vychádzajúc z hodnotiacich štúdií medzinárodných organizácií. Elektronizácia verejných služieb a implementácia e-governmentu predstavuje v súčasnosti prioritu všetkých vyspelých štátov. Trend informatizácie verejnej správy ako nevyhnutnej súčasti jej reformy a modernizácie sa začína plne realizovať aj na Slovensku. Autori sumarizujú doterajší vývoj a hlavné problémy v tejto oblasti v SR.
Keywords: verejná správa; informatizácia verejných služieb; E-Government; občania; Public Administration; informatization of public services; E-Government; citizens