Spánková hygiena u seniorů - Řebíčková, Jana (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato bakalářská práce je zaměřena na spánkovou hygienu u seniorů. Cílem je zjistit, zda senioři trpí poruchou spánku a jak tuto problematiku řeší. Práce se skládá z části teoretické, kde důležité kapitoly tvoří základní informace o seniorovi, o spánku a bdění, o poruchách spánku a jejich zjištění diagnostickými metodami, farmakologické a nefarmakologické léčbě poruchy spánku a o lécích na spaní a v neposlední řadě informace o spánkové hygieně. Praktická část zkoumá problematiku spánku. Je složena z výzkumu a jeho následného vyhodnocení. Výzkum je proveden formou dotazníku. V závěru této bakalářské práce se dočtete o výsledcích dotazníkového šetření a o návrhu na řešení zjištěného problému.
Sleep hygiene in seniors
Keywords: seniors; sleep disorders; treatment of insomnia; sleep hygiene; senioři; poruchy spánku; léčba poruch spánku; spánková hygiena