Postavení žen ve vědě a výzkumu - Danková, Denisa (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce se zabývá problematikou postavení žen ve vědě a výzkumu. V práci je nejprve uvedena základní charakteristika daného tématu. Následuje analýza ekonomických subjektů v oblasti výzkumu a vývoje. Druhá polovina práce je zaměřena na situaci po mateřské dovolené. Práce je zakončena problematikou skloubení pozice matky a vědkyně.
Position of women in science and research
Keywords: věda; výzkum; gender; trh práce; mateřská dovolená; rodičovská dovolená; science; research; labour market; maternity leave; parental leave