GIS v silniční dopravě - Hrdina, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zaměřuje na současnou situaci GIS v silniční dopravě. Obsahem jednotlivých kapitol je především seznámení s evropskou směrnicí INSPIRE, popis výběru datových sad pozemních komunikací, popis využívaného GIS softwaru a analýza využití GIS ve veřejné správě. V závěru je shrnuto krátké zhodnocení zásadních výhod a nevýhod GIS v České republice.
GIS in road transport
Keywords: evropská směrnice INSPIRE; silniční doprava; GIS; European directive INSPIRE; road transport