Reprodukce holografických masterů do polymerních materiálů vytvrzovaných UV zářením - Svobodová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2001)
Autorka v práci ověřuje možnost reprodukce holografických masterů do fotopolymerních materiálů vytvrzovaných UV zářením. Zjistila, že tiskové laky vytrzované UV zářením jsou schopny kvalitně přenášet reliéf holografického vzoru. Navrhla postup kopírování hologramů a způsob umístění vzorů do bezprostřední vzdálenosti s co nejméně viditelným přechodem mezi jednotlivými vzory.
Reproduction of holographic master into polymer materials cured by UV light
Keywords: polygrafie; holografie; vytvrzování; polymerní materiály