Bezhotovostní platební styk v Komerční bance, a. s. - Dalecká, Lucie (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zabývá bezhotovostním platebním stykem, který je dostupný na českém finančním trhu. Využívá příkladu portfolia Komerční banky, a. s.. Ve čtvrté kapitole této práce se čtenář teoreticky seznámí s platebním stykem a jeho druhy v obecné rovině. Další kapitola je věnována charakteristice a historii Komerční banky, a. s., která je jednou z nejvýznamnějších bankovních domů na českém finančním trhu. Šestá kapitola popisuje podrobně jednotlivé typy platebního styku, které ve svém portfoliu KB nabízí soukromým, firemním a dalším klientům. V sedmé a poslední kapitole následuje komparace vybraných druhů platebního styku KB s typově shodnými druhy poskytovanými Českou spořitelnou, a. s., GE money bank, a. s. a Československou obchodní bankou, a. s..
The cashless payment system in Komerční banka, a. s.
Keywords: bankovní účty; bankovnictví; bezhotovostní platební styk; platební karta; příkaz k úhradě; přímé bankovnictví; bank account; banking; cashless payments; credit card; payment order; direct banking