Možnosti DPZ a GPS na vybraných příkladech - Homolová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá dálkovým průzkumem Země (DPZ) a globálními polohovými systémy (GPS). Jedna z možností využití technologie GPS a postup při výběru systému pro malou firmu nedopravního charakteru jsou ukázány na praktickém příkladu. V první části práce je představena podstata DPZ a globálních navigačních systémů po teoretické stránce. V druhé části jsou pak pro názornost vybrány některé oblasti využití a na nich demonstrovány praktické ukázky použití DPZ a GPS. V poslední části diplomové práce je ukázáno na praktickém příkladu dokumentujícím možnosti využití technologie GPS v oblasti sledování vozidel.
Possibilities of remote sensing and GPS on selected examples
Keywords: dálkový průzkum Země; globální polohové systémy; sledování; vozidla; analýzy