Výcvik dopravního pilota: analýza dosažení jednotlivých licencí - Bíža, Martin (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce "Výcvik dopravního pilota, analýza dosažení jednotlivých licencí" se v první části zabývá historií létání a výcviku. Další kapitoly rozebírají možnosti pilotních kurzů, jejich rozdělení a legislativní podporu. Nedílnou součástí projektu jsou požadavky na adepta létání v rámci teorie a praktického cvičení
The training of professional pilot: the analysis of acquirement of particular licences
Keywords: historie; letecký výcvik; legislativa; požadavky; History; flying training; legislation; demands