Právní aspekty účetnictví - Veselá, Markéta (Univerzita Pardubice, 1997)
Práce seznamuje s právními předpisy, které upravují vedení účetnictví podnikatelů. Obsahuje stručný komentář zákona o účetnictví a vybrané části obchodního zákoníku, které účetním jednotkám stanovuje určité povinnosti. Podrobnšji je zde rozebrán vztah obchodního zákoníku a zákona o účetnictví a otázka právní závaznosti opatření MF vydávaných ve věci účetnictví.
Keywords: účetnictví; právní předpisy