Kardiovaskulární systém a jeho nemoci - Mudrová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce je zaměřena na kardiovaskulární systém, popisuje fyziologii a anatomii srdce a cévního systému, zabývá se některými patologickými změnami, které způsobují kardiovaskulární onemocnění. V první části je popsán kardiovaskulární systém, druhá část je věnována popisu krevního tlaku a tepové frekvence. Ve třetí části jsou popsány nemoci kardiovaskulárního systému, tedy nemoci srdce a cév. Poslední část je věnována syndromu zlomeného srdce.
Cardiovascular system and its diseases
Keywords: kardiovaskulární systém; cardiovascular system; srdce; krevní tlak; tepová frekvence; ateroskleróza; heart; blood pressure; heart rate; atherosclerosis