Restaurování kamenné polychromované sochy Panny Marie Vítězné z kostela sv. Jiří na Třech Bubnech; problematika transferů uměleckých sochařských děl. - Rejman, Petr (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce je členěna do dvou částí. Teoretická část se věnuje manipulaci a transferům kamenosochařských děl. Po vymezení důležitých pojmů a popisu reprezentativních příkladů dané problematiky, komentuje zákonné požadavky, důvody manipulace a transferu. Popisuje transfer jako restaurátorský úkol. Praktická část zaznamenává celý proces restaurování kamenné polychromované sochy Panny Marie Vítězné z Orle umístěné v kostele sv. Jiří na Třech Bubnech.
Polychrome stone statue of the Virgin Mary Victory restoration from church St.George on Three drums; Issue of transfers artistic sculptures.
Keywords: restaurování; restaurátorský transfer; polychromie; kamenosochařská díla; Tři Bubny; restoration; restoration transfer; polychrome; stone-cutting works