Punková subkultura Východních Čech - Červinková, Monika (Univerzita Pardubice, 2025)
Punkeři. Některými považováni za hnutí, některými jako subkultura nebo také jako nevychovaná a nepřizpůsobivá spodina společnosti. Názorů a pohledů bylo a je několik a nejsou vždy podpořené verifikovatelnými fakty, nebo zjištěním si o těchto lidech něco víc. Jak vypadá punková subkultura Východních Čech, jaké byly začátky těchto punkerů, jak se utváří punková identita nebo jak se s punkem pojí koncept DIY? Na to bych se chtěla zaměřit v mé bakalářské práci.
Punk subculture of Eastern Bohemia
Keywords: punk; subkultura; aktivismus; DIY; hudba; postsocialismus; stereotyp; móda; punk; subculture; activism; DIY; music; postsocialism; stereotype; fashion