Sociální aspekty společenské odpovědnosti a jejich hodnocení v dopravních podnicích. - Myšková Renáta; Oborilová Iveta (Vydavateľstvo Ekonóm, 2015)
Společenská odpovědnost znamená takový způsob vedení firmy a budování vztahů s partnery, který přispívá ke zlepšení reputace a zvýšení důvěryhodnosti podniku. Zavedení CSR přináší výhody nejen v ekonomické, ale také v sociální a v environmentální oblasti. Působení společensky zodpovědných mezinárodních korporací po celém světě vytváří předpoklady pro globální řešení ekologických a sociálních problémů. Zaměříme-li se na oblast dopravy, jedná se o významné národohospodářské odvětví. Podílí se na spotřebě energií, výrobků a materiálů, ovlivňuje zaměstnanost i výši investic. Cílem příspěvku je vypracovat postup, který umožní managementu posoudit úroveň CSR nebo její části na základě jím stanovených kritérií. K tomuto účelu bude využita fuzzy logika.
Social Aspects of Corporate Social Responsibility and its Evaluation in Transport Companies
Keywords: CSR; ekonomický pilíř; sociální pilíř; environmentální pilíř; doprava; fuzzy logika; Corporate Social Responsibility; economic pillar; social pillar; environmental pillar; transportation; fuzzy logic