Význam a využití památek UNESCO pro rozvoj cestovního ruchu v Českém republice - Možnarová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2004)
Analýza současného stavu památek UNESCO na území ČR, možnosti a návrhy rozvoje návštěvnosti památek UNESCO a jejich využití v cestovním ruchu v ČR.
The importance and the employment of UNESCO historical monuments for the development of tourism in the Czech republic
Keywords: Cestovní ruch; památky; UNESCO; Česká Republika