Využití informačních technologií pro podporu participace občanů - Mach, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2022)
Cílem této diplomové práce je charakteristika využití participativních technologií ve veřejné správě ČR. Součástí práce je charakteristika občanské participace a jednotlivých typů participativních technologií. Ukazuje možnosti a příležitosti občanské participace v České republice. V jednotlivých úrovních územní samosprávy ukazuje přehled konkrétních technologií a úroveň participace nabízené ze strany obcí.
The use of information technology to encourage citizen participation
Keywords: participace; participativní technologie; hlášení závad; geoinformační technologie; participation; participatory technologies; fault reporting; geoinformation technologies