Elektronické vedení spisové služby a elektronická podatelna v rámci instituce veřejné správy - Czagan, Jan (Univerzita Pardubice, 2006)
Ve své práci popisuji život dokumentu v informačním prostředí veřejné správy. Popisuji konkrétní nasazení automatizovaného systému vedení spisové služby na příkladu konkrétní organizace, Krajského úřadu Pardubického kraje a elektronického systému spisové služby GINIS® od firmy GORDIC® spol. s r.o.. Popisuji návrh řešení při zavádění automatizovaného systému vedení spisové služby a analyzuji změny a dopady na veřejnou správu v souvislosti s elektronizací spisové služby.

In my work I describe the life of a document in information surroundings of public administration. I describe the particular setting of an automated system of running the file management based on example of particular organization of Regional Authority of Pardubice and electronic system of the file management GINIS by company GORDIC Ltd. I describe the proposal of solution by setting of an automated system of running the file management. I further analyze changes and impacts on public administration in connection with electronization of the file management.
Electronic running of the file management and electronic filing within the public administration institution
Keywords: documents; filing room; elektronic signature; registry; Spisová služba; automatizované vedení; dokumenty; podatelny; Elektronický podpis; výpravna; spisovna