Péče o instrumentárium v perioperační péči - Hrkľová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2017)
Diplomová práce se zabývá péčí o instrumentárium v perioperační péči. Skládá se z části teoretické a výzkumné. Teoretická část se věnuje kompetencím perioperační sestry / porodní asistentky, legislativě v perioperační péči, jsou zde popsány některé vybrané chirurgické nástroje a jejich využití. Dále se diplomová práce věnuje také dezinfekci, předsterilizační přípravě a sterilizaci. Výzkumná část se skládá z výzkumného šetření zaměřeného na hodnocení kvality péče o instrumentárium ve vybraném zdravotnickém zařízení. Zároveň je cílem práce posoudit znalosti a připravenost studujících specializačního studia Perioperační péče v gynekologii a porodnictví v oblasti péče o instrumentárium.
The care of surgical instruments during the perioperative care
Keywords: dezinfekce; instrumentárium; kompetence; perioperační péče; předsterilizační příprava; sterilizace; disinfection; surgical instruments; competencies; perioperative care; presterilized preparation; sterilization