Local color in works of George Washington Cable and Kate Chopin - Věříšová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce porovnává rysy místního koloritu v povídkách George Washingtona Cablea ze sbírky "Old Creole days" a v povídkách Kate Chopinové ze sbírky "A night in Acadie".
Místní kolorit v díle George Washingtona Cablea a Kate Chopinové
Keywords: americká literatura; místní kolorit; Cable, George Washington; Chopin, Kate; povídky; rozbor literárního díla; srovnání