Konkurence v silniční autobusové dopravě - Horal, Štěpán (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato bakalářská práce se věnuje konkurenci v autobusové dopravě na linkách mezi Kladnem a Prahou. Součástí analýzy je také rozbor dostupnosti a kvality autobusové dopravy ve spádových obcích. Jako řešení rozebíraných problémů je navrženo pět nových linek. Tato práce také obsahuje základní teoretický úvod do tržních mechanismů a současnou legislativu upravující podnikání v autobusové dopravě v České republice.
Competition in bus service
Keywords: autobusová doprava; konkurence; dotace; linková doprava; bus service; competition; subsidiy; regular service