Spotřebitelské úvěry a jejich dopady na zadluženost domácností - Rochlová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem bankovního sektoru a spotřebitelských úvěrů nabízených na českém trhu. Srovnává výhody a nevýhody tohoto typu úvěrů. Informuje žadatele o půjčku o dokladech potřebných pro získání úvěru, o poplatcích spojených s úvěrem, a poukazuje na riziko při nesplacení úvěru. Právě domácností, které nezvládají hradit své závazky včas, stále přibývá, proto další část této bakalářské práce se zabývá informovaností a finanční negramotností českých domácností ohledně zadlužování se, a jejich vývoji v posledních letech.
Consumer Credit and its Impact on Indebtedness of Households
Keywords: spotřebitelské úvěry; zadluženost domácností; úvěry; banky; krize finančního systému; consumer Lending; household indebtedness; loans; bank; financial systém´s Crisis