Analýza tahu modelářských raketových motorů - Fišera, Jakub (Univerzita Pardubice, 2012)
Úkolem této bakalářské práce je zkonstruovat zařízení k měření a záznamu dat tahu modelářského raketového motoru. V teoretické části se zabývám možnostmi měření síly, řešením daného problému a možnostem zpracování a záznamu dat. Praktická část obsahuje návrh konstrukce zařízení umožňujícího měřit a zaznamenávat data tahu modelářského motoru.
Analysis of rocket engine thrust
Keywords: tah; rakety; tenzometry; mikrokontrolery; A/D převodníky; FRAM paměť; thrust; rockets; strain gauge; microcontrollers; A/D convertors; FRAM memory