J. W. Goethe - Die Leiden des jungen Werthers, U. Plenzdorf - Die neuen Leiden des jungen W. : Wergleich beider Werkw und ihre Bedeutung vom Gesichtspunkt der zeit her - Vocedálková, Pavla (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce se zabývá myšlenkovým propojením a souvislostmi v románech J. W. Goetheho - "Utrpení mladého Wernera" a U. Plenzdorfa - "Nová utrpení mladého W.". Autoka si také všímá odrazu společenských a politických poměrů v dílech. Zmiňuje se i o významu obou děl z hlediska doby ve které vznikly a stupni jejich aktuálnosti.
J. W. Goethe - Utrpení mladého Wernera, U. Plenzdorf - Nová utrpení mladého Werthera
Keywords: německá literatura; Goethe, Johann Wolfgang von; Plenzdorf, Ulrich; rozbor literárního díla; politické dějiny