Konstrukce a řízení manipulátoru - Benda, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2015)
Hlavním cílem této diplomové práce je návrh vlastní konstrukce a řízení manipulátoru. Teoretická část je věnována rešerši tématu a vysvětlení základních pojmů. V praktické části jsou popsány veškeré díly manipulátoru, popsán postup vytváření vizualizace a tvorby technické dokumentace v prostředí SolidWorks. Je vytvořen ovládací program pro osobní počítač v programovacím jazyce C# a vytvořen řídicí firmware pro mikroprocesor ATmega128.
Construction and control of the manipulator
Keywords: robotics; servomechanism; microcontroller; SolidWorks; robotika; servomechanismus; mikroprocesor