Vznik, správní vývoj a osud státních východočeských lázní se zvláštním zřetelem na péči o archiválie - Paulusová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce s názvem „Vznik, správní vývoj a osud státních východočeských lázní se zvláštním zřetelem na péči o archiválie“ je zaměřena na zmapování současných a v historii zaniklých lázní na území východních Čech. Na začátku se věnuje stručné historii lázeňství a popisu přírodních léčivých zdrojů. Následuje kapitola, jež obsahuje soupis všech východočeských lázeňských zařízení od nejstarších dob do současnosti. Hlavní část práce se zabývá správním vývojem lázeňských zařízení v Lázních Bohdaneč, Janských Lázních a zaniklých lázní v Bělovsi.
Origins, Administration and Development of the State Eastbohemian Spas and their Record Service
Keywords: lázně; Východní Čechy; přírodní léčivé zdroje; SOA Zámrsk; spa; Eastern Bohemia; natural health sources; SOA Zamrsk